tisdag 3 januari 2017

Vintervandring

När morgonen grydde (tja...eller på förmiddagen, men så här mitt på vintern är det ju samma sak) hade det slutat snöa. Vi körde till vandringsleden vi hade sett ut, den 4 km långa Klassarirundan i Noux nationalpark, och började gå den åt "fel" håll, eftersom rastplatsen var bara en kilometer från parkeringplatsen och vi hellre ville rasta mer mot slutet än mer mot början. Det visade sig att ingen ännu hade hunnit dit, och vi fick gå hela rundan i orörd snö och såg bara tre människor (två med hund och en som pilkade på isen) på hela tiden.

Så småningom kom solen fram. Det blåste inte alls, så fast det var -8 grader var vädret perfekt. Vid rastplatsen grillade vi korv...

...och marschmallows.

Solen!

Och så traskade vi mot bilen igen. Hela turen tog tre timmar, och ingen blev det minsta trött i benen. Tvärtom var alla glada, nöjda och pigga. Kanske det skulle gå att promenera 8-kilometersrundan en annan dag? Men då måste vi nog övertala tonåringarna att starta tidigare, annars hinner vi inte tillbaka innan det har blivit mörkt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar