söndag 8 januari 2017

Vintervandring II

På onsdag blev det smällkallt, och de följande dagarna fick vi tillbringa inomhus med undantag för korta hundpromenader och turer till matbutiken. Men på lördag lovade de varmare igen, så vi planerade in den 8 km långa Korprundan med familjen. Vi ställde väckarklockan och vaknade redan 8-tiden för att säkert hinna runt medan det var ljust. Vi siktade på start 9.30, men kom (som anat) iväg 10-tiden och startade vandringen 10.30. 

Kanonfint, trots att det snöade mycket och blåste litet hela tiden. Turen går upp och ner, men var inte besvärlig att gå någonstans.

Enda lilla utmaningen var att rastplatsen kom först efter 6 km (?), och då var sjuåringen redan ganska trött och hade slut på energi ("Mamma, ta fram nödchokladen för nu är det nöd!"). Men efter korv och varm saft var allt frid och fröjd igen. Hela turen, inkusive pausen, tog oss fyra timmar, så vi hann bra tillbaka innan det blev mörkt. Och uppenbarligen kom vi trots allt iväg tidigare än de flesta - under så gott som hela vandringen mötte vi bara någon enstaka människa, men när vi närmade oss startplatsen igen blev det nästan trängsel.

Mycket, mycket trevliga vinterpromenader - vi ska fortsätta med dem under lediga dagar också efter att jullovet har tagit slut.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar