fredag 14 juli 2017

Semester!

För precis en vecka sedan inledde jag min semester. Sista jobbveckan blev ganska stressig, så jag jobbade på och uträttade ärenden på kvällarna med nittonåringen. Men visst hann jag också ta långa kvällspromenader med hunden, träffa en kompis en kväll i stan och äta middag på den lokala restaurangens terrass med den hemmavarande dottern. Och på fredag kväll styrde vi naturligtvis genast mot lande och resten av familjen.

Den här sommaren har ju inlett oerhört svagt. Regn och max plus 15 dag efter dag i juni och första veckan i juli. Så att första morgonen på lande vakna till det här kändes ju som en fantastisk och oväntad present.

Och det vackra vädret höll faktiskt i sig i några dagar. Vi hade gäster lördag-söndag och åkte ut en tur med båten när de hade åkt vidare.

Sedan, när det började regna, åkte vi på utfärd till Mathildedal - där vi hittade alpackor! -
 
... och Salo, där vi åt en fantastisk nepalesisk middag.  

Och i dag var det fint väder igen! Vi var på utfärd till en öde ö, och tre flickor och maken vågade simma i det iskalla vattnet. Och så grillade vi korv till lunch och kokade kaffe i mutterpannan. Perfekt sommarutflykt.

Nöjda och belåtna efter 8 timmar på sjön, middag och bastu ska vi nu avsluta kvällen med nittonåringens hembakta rågbröd. Och sedan sova, uppskattningsvis i tio timmar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar