onsdag 19 juli 2017

Utfärd till Korpo, med vissa spänningsmoment

Söndag-måndag åkte vi (hela familjen inklusive hunden) till Korpoström för att hälsa på goda vänner.
Till vår glädje fick vi åka med nya Elektra! Otroligt att en så här stor färja (tar 90 bilar om jag minns rätt, den måste ju väga massor när den är fullastad) drivs med el.

Det var en strålande solig dag, kanske årets varmaste, och vi åt en lååång lunch ute, spelade boccia (vår familj förlorade, men bara 10-9, vilket man inte skulle ha trott när det stod 7-2 till värdfamiljen), gick i bastu och sysslade med andra somriga aktiviteter, innan vi tog båten över till en ö där vi skulle sova. Då hade det redan blivit mörkt (så mörkt som det nu blir mitt i sommaren), och när vi var framme i stugan och jag frågade sjuåringen om hon tyckte det var spännande att åka båt och gå över en ö mitt i natten sa hon "Nästan för spännande" med darrande röst.

Nästa dag blev det litet spännande för oss vuxna också, när vi märkte att vi hade fått punktering längst ute i Korpoström. Vi hade faktiskt ett lagningsskum, men det fungerade inte, och när det visade sig att det hade gått ut 2013 förstod man ju varför. Men maken tog loss hjulet och så förde männen det till den lokala bilverkstaden en bit bort, där däcket lappades (vi hade kört på en liten spik).

Så småningom körde vi iväg hemåt, och hann köra i kanske 10 kilometer innan däcket exploderade igen. Samma man bytte däcket denna gång, och så kom vi hem utan ytterligare missöden. Och i dag ska vi - planerat! - byta ut det andra bakdäcket, som tydligen också "kan smälla när som helst". Pust.

 Också för övrigt har vi det somrigt, semestrigt och bra. Förutom båtutfärder har vi bland annat

bakat rågbröd
ätit på restaurang

och läst. Vi har varit flera varv till biblioteket här. Nu har också sjuåringen äntligen fattat tycke för läsning, efter att trettonåringen lånade Spiderwick-böckerna åt henne. De var tydligen lagom spännande och svåra, och nu läser hon flera böcker per dag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar