lördag 11 november 2017

Lande-lördag

Hälsningar från lande! Äntligen blev det ett "ledigt" veckoslut, då vi kunde fara till lande och stänga det för vintern. Jag tror det blev minst sex veckors paus, inte helt planerat, så det var med spänning vi kikade in i kök och kylskåp. I kylen var allt nästan ok, bara en pizzadeg som hade sett sina bästa dagar, och i köket hade en ensam mus hittat en mjölpåse men annars inte gjort någon skada. På utetuppen, däremot, har någon levt rövare med wc-pappret och gnagat en rulle i småbitar, som var spridda runt hela tuppen. Mystiskt, där har vi nu aldrig haft möss förut.

I dag har vi tagit upp båten (bättre sent än aldrig). Det gick som en dans med nya fyrhjulsdrivna bilen och efter många års övning. Om man kan tapetsera ett rum och ta upp båten på tu man hand utan att någondera höjer rösten en enda gång, då ska man kanske fortsätta vara gifta, kommenterade maken. 

Så hann åttaåringen och jag ännu gå ett snabbt skogsvarv. Det skymde redan och blev nästan litet för spännande, när en havsörn anföll ett gäng andra fåglar i närheten (såvitt vi kunde bedöma). Alla fåglar var ganska högljudda, och de ovana ljuden i en skog i skymningen var faktiskt litet skrämmande. Nu har vi ätit middag och ska snart gå i bastu. Regnet smattrar mot rutan och det har redan varit mörkt i ett par timmar, så efter bastun misstänker jag att man bara kommar att lägga sig i sängen och läsa - en halvtimme innan alla somnar.     

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar