söndag 26 november 2017

Födelsedagsfirande

I dag har vi firat min födelsedag, litet i förväg. Vi åkte till Helsingfors och mötte 19-åringen där, sedan gick vi på litet julmarknader och sedan allihopa på brunch på Sandro i Berghäll. Åh, vad det var gott, vi åt så vi nästan sprängdes. Och pratade och skrattade. Åttaåringen bidrog till samtalet med ett urval Bellmanvitsar, och en ordvits som var så dum att den blev jätterolig: Visste ni att vattnet i vattenpass är rakvatten? När servitören hörde att vi firade födelsedag hämtade han dessutom en drink åt mig som överraskning, vackert dekorerad med blommor och bär. Trevlig gest.

Och så fick jag så fina presenter! Maken gav en yllepläd från Lapuan Kankurit, och flickorna L'Occitanes julkalender. Båda precis perfekta åt mig, sådant som jag önskat mig men tyckt att är litet för lyxigt och dyrt att köpa.

Annars har vi ägnat helgen åt att pyssla här hemma (förutom att jag var med en kompis på öl på den lokala krogen på fredag, och så var vi på en glöggfest hos goda vänner på lördag). Först tömde vi det sista från nittonåringens rum (och "det sista" var inte så litet), och så flyttade trettonåringen in sig och sina grejor i det rummet. Och i dag tömde vi det sista ur trettonåringens gamla rum, och gjorde det till ett rum åt nittonåringen, när hon övernattar här hemma. Igen fick man konstatera att man samlar en hel del onödigt i skåpen. Två sopsäckar hamnade i soptunnan och ytterligare två väntar på att föras till återvinning.  

För övrigt har jag köpt jullakan åt maken och mig. Jag suktade efter de här mumin-jullakanen redan i fjol, och för några dagar sedan hittade jag dem för nästan inga pengar alls i en outlet, till min stora glädje. Maken, som har mycket traditionell smak när det gäller lakan, muttade litet och misstänkte att han kanske skulle få mardrömmar i de vilda lakanen. Men i dag sa han glatt att han har sovit ovanligt gott de senaste nätterna. Lakanens förtjänst, utan tvivel.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar