söndag 28 oktober 2018

80-talsparty

På lördag kväll hade vi åttiotalsparty hos oss. Så tacksamt tema! En del utrustning hade vi redan hemma, annat gick lätt att hitta på loppis för en billig peng. Vi funderade en kväll på vad man åt när man hade gäster på 80-talet och bestämde oss sedan för följande meny:
  • Välkomstdrink: Tom Collins
  • Drinktilltugg: Paprika, kuber av edamost och vindruvor på tandpetare
  • Förrätt: Avokadohalva fylld med räkor i vinägrettsås, ägghalvor med svampsallad och Kalles kaviar
  • Huvudrätt: Rostbiff med potatisgratäng och svampsås, ärt-majs-paprikablandning
  • Efterrätt: Ananastosca med vaniljglass
Vi bad gästerna klä sig tidstypiskt, lade på en spellista med åttiotalsmusik och så var vi igång. Sju vuxna och nio barn, hög stämning och extremt hög ljudnivå. Så skoj! Och maten var faktiskt mycket god, den också. 

Lyckligtvis fick man en extra timme på natten, då det bytte till vintertid, för på söndagen åkte vi sedan till lande på tu man hand med maken för att ta upp båten. Det var en mycket vacker dag, men också mycket kallt.

Först gick jag en sväng i skogen och plockade djupfrysta trattkantareller, medan maken tog sig en tupplur i sovsäck (fem grader inomhus)...

... och sedan fick maken ta en kall, men vacker båttur, medan jag körde bilen till upptagningsplatsen.

Vi hade litet utmaningar med båtupptagningen, som vanligt (vinschen gick sönder, lyckligtvis först helt i slutskedet, och jag upptäckte att stövlarna som jag tog inte var helt vattentäta - mycket kallt om fötterna), men allt gick bra till slut och upp kom den (och vi blev inte ens osams).

Så körde vi hem igen, och alla tecken tyder på tidig sängdags i dag.

Avslutningsvis ännu ett par bilder från höstlovsfredagen, då solen steg upp över nattdimman samtidigt som vi drack morgonkaffe i stugköket. Vårt lande gör sig verkligen på hösten.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar