söndag 10 februari 2019

Söndagsprogram


Vädret är alldeles fruktansvärt, som ni kanske har märkt. Det har regnat i två dagar, och de stora massor snö som har funnits i södra Finland har förvandlats till is, slask och vattenpölar. Och dessutom regnade det slask i dag.

Vi har inte haft mycket program på helgen - vi hade inget inplanerat från början, och på fredag kväll fick minstingen dessutom hög feber och har sedan dess varit ordentligt sjuk. Det har alltså varit mycket innesittande, när inte ens taxen har lust att sticka ut nosen mer än nödvändigt.

I morse kände till och med jag att det räckte, och föreslog åt maken att vi skulle fara och motionssimma. Det var nog första gången någonsin ett sådant förslag kom från mig, och jag vet inte vem som blev mest överraskad - maken, minstingen (som älskar att simma men ironiskt nog alltså inte kunde följa med i dag) eller storasystrarna. Men iväg kom vi. Och det var så skönt efteråt, när man hade simmat och suttit i bastun och kom ut med trötta muskler och ro i kroppen.

Nu fortsätter vi mer traditionellt, med söndagsmiddag. Snart ska hela familjen och en pojkvän äta oxfilé, potatisgratäng och chokladmousse. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar