måndag 22 juli 2019

Semesterläge

Semestrandet går mycket bra, tack - så bra att man inte riktigt har ro att blogga (kanske det betyder att man fokuserar på att uppleva?). Ett och annat har vi nog ändå gjort sedan sist.

Vi besökte goda vänners lande på Åland. Första kvällen var det rätt kallt...

...men nästa dag kunde vi redan åka på korvgrillingsutfärd med båt.

Sedan tog vi Skärgårdsvägen till Mariehamn, och vidare till Stockholm och Uppsala tillsammans med den andra familjen.

De vuxna gick på Gyllene Tider-konsert på kvällen, och det var så bra! Proffsigt, glatt uppträdande och en glad och engagerad publik.

Nästa dag körde vi tillbaka till Stockholm. På eftermiddagen beslöt vi oss för att besöka Skansen, och råkade komma precis till generalrepetitionen av Allsång på Skansen! Nioåringen var helt fascinerad och vägrade röra sig ur fläcken innan det var slut, och också för oss vuxna var det roligt att se hur det går till. Tänk att ha jobbet som ceremonimästare (kanske det är det som kallas producent? Eller något annat?) - hon som går omkring och hetsar publiken, berättar när de ska jubla och applådera, var Sanna Nielsen ska stå och gå och åt vilket håll artisterna ska titta.

På onsdag kom vi tillbaka till eget lande. Båda semesterutflykterna var väldigt lyckade, men nog var det skönt ändå att landa "hemma" igen.

På fredag kom de tre äldsta barnen till lande, hurra! De jobbar alla tre den här sommaren, och den här helgen var den enda som precis hela familjen var samlad på lande. Vädret blev dessutom toppenbra, och vi har nog tagit ut allt av helgen. Vi har umgåtts, ätit och druckit gott och varit på långa båtutfärder både på lördag och söndag. 

Dopp i havet från klippor på en öde ö...

... och kaffekokning i solen med utsikt mot horisonten - det är nog livet, det.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar