onsdag 11 december 2019

Glada och tråkiga hundnyheter


Flickorna har ju redan i många, många år önskat sig en hund till. Maken och jag har sagt nej, nej och nej. Men plötsligt och oväntat ändrade vi båda oss, på var sitt håll och i stort sett samtidigt, och började tycka att det skulle vara ganska trevligt med en tax till - och troligen skulle den gamla taxen tycka om sällskap.

Vi funderade ett tag, och började sedan så småningom följa med vilka taxkullar som föddes och bjöds ut till försäljning. Till sist började vi maila med några uppfödare. I dag var vi och tittade på en kull på kvällen, och valde den lilla typen med blått halsband (som var litet tjockare än sina syskon). Han kommer att flytta till oss efter nyår. Alla är förtjusta, och tioåringen vet knappt hur hon ska stå ut de tre veckor som återstår innan han kommer.


Men innan vi kom iväg på valptitt tillbringade jag hela dagen på djursjukhus med den gamla taxen. Han har ju hjärtfel sedan ett par år, och blev plötsligt rätt dålig i går. I morse ville han inte äta, inte ens ostbitar, och var riktigt stillsam, så det var uppenbart att han måste till veterinär. På djursjukhuset gjorde de ultraljud på hans hjärta, och konstaterade att det är riktigt illa.

Vi kom hem i alla fall, med litet ändrad medicinering, men om han inte börjar må bättre inom ett par dagar är det nog dags att avstå från honom, sa veterinären. Mycket känslor hos oss idag, alltså.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar