tisdag 10 december 2019

Man hinner inte bli uttråkad, nej

Vad mycket det är på gång - som vanligt i december. Jätte-jättemycket jobb, med massor av olika projekt som alla ska vara klara innan årets slut. Fritiden är också rätt välfylld, med roliga saker - träffar med kompisar, middagsbjudningar och födelsedagsfiranden. I dag var första kvällen på evigheter med normala kvällsysslor - handla mat, laga middag, förhöra läxor och tvätta tvätt. Förvånansvärt njutbart när man inte har gjort det på ett tag.

Men förra lördagen! Då åkte vi till Hangö på tu man hand med maken. Han hade gett mig ett besök i Hangö till födelsedagspresent, med övernattning på Hotell Regatta, spa och middag på Origo. Vi testade ju konceptet redan i fjol och blev förtjusta, och nu andra gången var det minst lika bra.

Vi kom fram vid lunchtid på lördag, och efter lunchen gick vi en lång promenad längs stränderna. Det var grått, men regnade inte, och vi fick vara nästan ensamma. Så fint!

Hav och blåst. Lika fint på vintern som på sommaren, bara man har tillräckligt med (vindtäta) kläder.

Efter ett par timmars promenad, när man är genomblåst och kall och trött i benen, är det härligt att gå in på spaet och tillbringa ett par timmar i bassängerna och bastun. Och sedan middag, som var fantastiskt god. Efter det hade vi faktiskt litet problem att hålla oss vakna så länge att det blev rimlig läggningstid (typ 21). 


Nästa dag sken solen när vi vaknade! Efter frukost tog vi naturstigen ut på Tulludden, och beskådade havet från det hållet.

På Finlands sydligaste spets.

Ett varv på spaet hann vi ännu med, innan vi åkte hemåt igen. En utflykt till Hangö på vintern kan verkligen rekommenderas, om man tycker om att promenera och bada. Mycket trevligt och mycket avkopplande. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar