måndag 20 januari 2020

Helgen

Att ha en hundvalp har den fördelen, att det kommer en massa människor på besök hela tiden för att titta på den - och man får alltså träffa sina kompisar mycket mer än vanligt. Litet som när man har en ny baby, men mycket enklare.

Veckoslutet som gick var störstingen, min kusin med fru och ett tiotal scoutledare på besök och vi (och valpen) åt middag hos en kompisfamilj på lördag kväll och besökte fafa med fru på söndag. Trevligt med mycket socialt umgänge, i synnerhet den här mörka och trista tiden på året.

På lördagen åkte de tre största systrarna till Tallinn på tre man hand. De två äldsta hade gett en heldag i Tallinn i födelsedagspresent åt den tredje, och nu bar det av. De startade redan 7.30 på morgonen för att hinna med mycket, och tillbringade sedan dagen med att äta, besöka konstmuseum och gå på loppisar. Roligt verkade de ha haft.



I går, när de skulle ha scoutledarmöte hemma hos oss, var det sagt att maken och jag inte skulle vara hemma. Bio, hade vi tänkt, men hittade sedan inte riktigt något som vi ville se på lämplig tid och plats.

- Vet du vad jag allra helst skulle vilja?, sa jag (som kände mig litet förkyld, ruggig och frusen). Gå på spa med en massa olika bastun!

- Jaha, sa maken, något överraskad.

Men sedan började vi googla. Och så åkte vi till Lohja Spa, som var en alldeles ny bekantskap. Tioåringen trodde inte sina öron och blev sedan överförtjust, när vi plötsligt meddelade att vi åker och bada. Det var ganska absurt, så här i vintermörkret - först åkte man en bra stund längs motorvägen, sedan 20 km genom kolmörk granskog - och så kom man plötsligt till ett varmt och upplyst spa. Där tillbringade vi sedan två timmar i olika bassänger och fem olika bastun. Underbart!

1 kommentar:

  1. Lohja-Spa, sade ju inte i förstahand något som Namn, men förra Veckan, då jag tittade genom, vad FDUV www.fduv.fi Erbjuder för Sommarläger i År, har de även vissa Läger på just Lohja-Spa och då stod det även (Föredetta Päiväkumpu,) som sedan säger mycket mer, då flera, tex. Handikapporganisationer, har ordnat sina Ävenemang just där och tydligen, är det även Renoverat, vilket man borde kolla på deras Hemsida.

    SvaraRadera