fredag 10 januari 2020

Vardag igen

Jag kan ju inte börja varje inlägg med bilder på valpen - så här får ni en bild på söndagens frallor i stället. Jag älskar när man är hemma både på kvällen och på morgonen på veckoslutet, så man kan sätta en deg att kalljäsa i kylen över natten och sedan baka ut och grädda frallorna på morgonen. Det aktiva arbetet tar fem minuter både på kvällen och på morgonen, mycket billigt pris för den lyxkänsla varmt, nygräddat bröd ger på morgonen.

Fast allt är ju inte bara jullov och veckoslut - nu har vardagen börjat igen. Fjärde dagen på jobb, och det känns helt ok. Vardag är nog bra, det också. Barnen gick glatt tillbaka till skola och jobb, även de. Minstingen klarade sig ända till dag tre innan hon fick en anmärkning för glömd läxa, pust - vardag också i den bemärkelsen. Fast till hennes försvar hade hon faktiskt gjort läxan, bara glömt det ifyllda papperet hemma.

Och valpen. Den är fortfarande underbar, och allt går fortfarande bra. Den lär sig nytt varje dag och utvecklas så himla snabbt. I morse märkte jag att den nu kan ta sig upp för våra trappor, och det kunde den inte igår. Det är nog en otrolig bedrift - varje trappsteg är minst dubbelt så högt som den, så den tar sats, får upp framtassarna, sparkar ifrån med bakbenen, sprattlar litet och kommer sedan upp för ett steg. Och så gör den samma sak igen. Och igen. Och igen. Tänk vilken ambition och energi! Själv skulle man antagligen inte ens orka upp för det första steget, och absolut inte ha tillräckligt med energi för att kämpa sig vidare, bara för att kolla om det eventuellt finns något intressant vid trappans topp.

Stora hunden (som nu verkar vara rätt stabil i sitt mående) har just nu en något ambivalent inställning till valpen. Han blir irriterad när den kommer för nära och vill leka, men vill samtidigt själv hela tiden ha koll på vad den gör. En dag, när jag var ute med dem båda (en mycket utmanande manöver) kom två andra hundar och hälsade, och då beskyddade den gamla hunden tydligt valpen. Kom inte för nära, han hör till mig. Och natten i natt var ganska orolig. Valpen gnäller ibland, när den vaknar och behöver kissa eller kanske bara vill kolla att vi ännu är där. Och när valpen gnäller blir stora hunden bekymrad, hoppar upp från sin bädd och börjar skälla. Toppen så där 02.14 på natten.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar