tisdag 14 september 2021

Kräftor!

 

De två senaste lördagarna har vi ätit kräftor. Den traditionella specialrätten tycker jag på riktigt är god (i motsats till t.ex. nejonögon och gåslever) - och dessutom är det ju så roligt att äta länge, pyssla med maten och sjunga snapsvisor.

Första veckoslutet var vi på lande, med ett par kompisar. Vi promenerade i skogen och plockade svamp, åt i lugn och ro, i många timmar, pratade mycket och gick sedan och lade oss. Väldigt trevlig kväll.

Förra lördagen var vi i stan, och åt kräftor med makens familj. Åtta riktigt vuxna, åtta ny- eller nästanvuxna kusiner och så 12-åringen. Livat, stojigt, enormt högt ljudnivå och jätteroligt. Kräftfester av alla slag är ju så bra - och jag tror att alla är extra taggade på att träffas nu, efter så lång paus, så stämningen automatiskt höjs ännu några snäpp.

Annars är det ganska mycket jobb nu. På den fronten kanske också vädras morgonluft efter den långa nedstängningen. Den här veckan har jag riktiga jobbgrejor - som ska utföras på plats, med flera andra människor närvarande - tre dagar av fem! Kan inte minnas när det skulle ha hänt senast.  

1 kommentar:

  1. Hördu Du! Allt, som du nämner, är Gott, bara Kräftorna, är Inhemska, Uppfiskade från en finsk Sjö, eller Å och hur skulle det låta, om Ni under Nästa Kräftsesong, Experimenteraa med, att försöka Fiska uppp Kräftor mitt på Ljusa Dagen, med hjälp av glänsande Bestick, en stor spegel osv, som Kiljusen Herrasväki, någon gång i Tiderna, gjorde där någonstans i Tavastland och Fy mig, som Avslöjde till Er, hur de gjorde, för de, hade ju tänkt hålla Metoden Hämlig under All Ävighet och på riktigt, hette ju Familjen Killiander, men hade fått namnet Kiljunen, då de var så högljudda och om du inte Tror på Historien, sök upp Jalmari Finnes Böcker om dessa och Sagan "Kun Kiljuset olivat ravustamassa." Ack, om man ännu Idag, fick Nejonögon på Smörgåsen här i Validias validia.fi Enhet i Rovaniemi, för detta, lär man har fått Förritiden även här, då Huvudkocken, kunde beställa varor från Bondgård i Sinettä, från Stadens Torg osv, Inkluderande, att Bonden på Gården, transporterade Beställningarna hit till Enheten, nästan mitt i Centrumet av Rovaniemi.

    SvaraRadera