torsdag 21 oktober 2021

Höstlov

 

Skolbarnen hade höstlov torsdag-fredag, och vi åkte till lande. Stora hunden har äntligen upptäckt att det är i soffan han ska vara om han inte vill ha en valp i hasorna, och valpen har upptäckt att han kan ta stora hundens grejor (som hans bädd) utan värre konsekvenser. 

Som specialprogram hade vi hyrt en badtunna för tre dygn. Så bra system: den finns på en släpvagn, man hämtar släpvagnen och parkerar på lämpligt ställe, fyller den med vatten och eldar med ved. Hyran kändes inte heller speciellt dyr, och åtminstone för våra behov är det mycket trevligare att hyra vid lämpliga tillfällen och sedan föra den tillbaka än att alltid ha den stående någonstans (och behöva fundera på estetik, vinterförvaring mm). 

Första kvällen badade vi med bara familjen. Det stormade och ösregnade, så det kändes ganska speciellt att sitta i ett varmt bad samtidigt som iskalla vindilar och vattendroppar piskade mot pannan. Andra dagen kom en kompisfamilj på besök, och då badade barnen i timmar (och de vuxna också en bra stund). Tredje kvällen var vi igen bara familjen. Mycket mysigt i höstmörkret, och roligt tillägg till att "bara" vara på lande.

För övrigt åkte vi på utfärder i närmiljön, plockade svamp, plockade litet undan inför vintersäsongen, pratade och skrattade och åt mycket och gott - som vi brukar.


Och efter allt stormande grydde en magisk morgon. Fint att ta sin morgonpromenera med hunden (bara stora, än så länge) i en så vacker omgivning.  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar