onsdag 6 oktober 2021

Tallinn 2021

 

Jag fick mitt pass i tid (efter att ha letat en stund efter rätt utlämningsställe i Kampen i Helsingfors), vi kom iväg med båten, åt en sen middag, hittade vårt hotell och stöp i säng. Nästa dag vaknade vi till strålande sol och gav oss ut på promenad genast efter den härliga hotellfrukosten. Vi gick i vackra bostadskvarter

...till Telliskivi, som ju alltid är värt ett besök...

...och kämpade oss sedan upp för trapporna till Toompea för att beundra utsikten. Så trevligt att vara utomlands, promenera i höstsolen och se andra vyer än hemkvarteren.

Vid lunch hade vi redan gått 13 000 steg och ansåg oss vara värda öl och hamburgare på Estonian Burger Factory. Burgarna var bra, om än inte enastående, men bäst av allt var att man fick sitta ifred, i bekväma fåtöljer, utan trängsel - äta och pausa i lugn och ro.  

Sedan promenerade vi vidare, drack eftermiddagskaffe och gick på massage en timme. Alldeles underbart.

Avslappnade i axlarna, trötta i benen och litet vimsiga efter massagen kom vi sedan till härliga Manna la Roosa på en drink - Moscow Mule för min del. 

Vi åt middag på restaurang Moon, som alltid har varit bra, men denna gång kanske bättre än någonsin. Blinierna var en förrätt, men den var så stor att vi var glada att vi hade beställt två förrätter istället för en för- och en huvudrätt. 

För man måste ju ha plats för efterrätten! Pavlova med hallonsorbet och passionsfruktsmousse.

Söndagen var också strålande vacker, och efter frukosten gav vi oss ut igen. Först till Kiek in de kök...

...och sedan till Kumu, för litet kultur. Som vanligt (?) tyckte jag nästan att byggnaden var det mest imponerande.

Men den här installationen, med massor av byster, gillade jag skarpt. Notera måsen, som mittiallt finns  uppe till höger.

På vägen mot båten från Kumu stannade vi för en sen lunch. Vi kollade vad som fanns i närheten, och hamnade på nya bekantskapen iO. Rolig inredning med grön och guldfärgad sammet, tunga guldmöbler, en vit flygel och en videovägg. Och faktiskt mycket god, italiensk mat.

Hem kom vi på söndag kväll, till glada barn och glad hund. Mycket bra helg. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar