måndag 26 september 2022

God morgon från Åre!

Förra veckan var ganska mycket jobb och ganska litet övrigt, roligare program - men det är ok det också, i synnerhet som orsaken var att jag nu håller en semestervecka. Ruskavandrandet i Ruka för två år sedan gav mersmak, och vi hade tänkt oss samma koncept i år. Men så visade det sig att det är ganska svårt att komma till Ruka med allmänna transportmedel, och eftersom vi är för många för en personbil var det något av en nackdel. Plötsligt kom jag på alternativet svenska fjällen, och att åka tåg-båt-tåg till Åre visade sig vara både möjligt och ganska förmånligt - och boendet i Åre var synnerligen förmånligt så här i mellansäsong. Åre blev det alltså!

Alla fyra barn och jag startade med båten från Åbo på lördag kväll (maken kunde inte ta hela veckan ledig, så han kommer efter med flyg på torsdag). Sex på morgonen körde vi av båten i Kapellskär och började köra genom Sverige. Det var oväntat trevligt och lätt, längs den vackra inlandsrutten. Ett par timmar innan vi var framme i Åre kom plötsligt en stor uggla flygande och landade på en plogpinne vid vägen. När vi stannade vid den blev den skrämd och flög iväg igen, men roligt var det ju att se den så nära. 

 

Vid fyratiden var vi framme i vid vår bostad i Åre - och den är så fin! Alldeles nybyggd, stor och fräsch och välutrustad. Utsikten är fantastisk, över sjön och fjällen. Den ligger ganska nära centrum fågelvägen, men bilvägen slingrar och det verkar inte gå att gena heller till fots, så i praktiken tar det 10 minuter att köra till Åre centrum. För oss gör det inget, vi tänkte ju vandra på dagen och på kvällen lagar vi gärna mat och går i bastu "hemma", men om man vill gå på bar på kvällarna är Björnen kanske inte det idealiska läget.  

Igår kväll handlade vi mat, lagade laxpasta till middag, gick i bastu och kollapsade i de härligt bekväma sängarna. Nu väntar vi på att också minstingen ska vakna, och så blir det vandring på Renfjället!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar