onsdag 28 september 2022

Totthummeln

 

Igår var det dimmigt och regnigt när vi vaknade på morgonen (de har lovat ostadigt väder hela veckan, det är väl risken man tar när man åker i slutet av september). Vi bestämde oss för att gå en kortare tur, Totthummeln runt, och sedan se oss omkring i byn och butiker på eftermiddagen. När vi började gå hade det redan slutat regna, och vi klarade oss utan att bli våta. På östra sidan hade man utsikt över Björnen, och vi såg "vårt" hus!

Toppen var insvept i molnet. Man anande att det skulle vara väldigt vackert om man såg färgerna ordentligt, men nog var det ju litet spännande så här också. Vi stod på toppen och tittade ner, ibland såg man bara mjölkvitt och ibland blåste det upp en reva i molnet så man såg byn.

Utsikten från Nalleklippan på väg ner igen var väldigt fin.

Den här gången hade vi inte med oss lunch, utan gick på Max och åt hamburgare efter promenaden. Väldigt gott, så hungriga som vi var. Efter det tittade vi litet i butiker och fikade på Åre bageri.

Sent på eftermiddagen åkte vi ännu till Ristafallet, som har en viktig roll i Ronja Rövardotter-filmen. Det var mycket mer imponerande än jag hade förväntat mig, i synnerhet som det är höst och vattenmängden förmodligen är förhållandevis liten. Roligt att se.

Fint litet längre ner längs forsen, också.

På kvällen började det regna igen, men då var vi redan inne i vår mysiga lägenhet, åt pumpapasta som äldstingen tillredde till middag och tittade på en film. Mysigt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar