måndag 9 september 2024

Landehelg

 

Två veckoslut har vi tillbringat i stan, så längtan till lande var stor. Två döttrar och jag åkte ut på fredag kväll, och maken (som var på jobbresa i Sverige) kom med buss på lördag kväll. På lördagen plockade vi svamp, klippte gräset, åt blomkålssoppa till lunch, plockade äppel, bakade äppelkaka, drack kaffe utomhus - och hittade en liten fladdermus i lådan där vi förvarar dynorna till utomhusmöblerna. Vi blev förvånade och förskräckta och förtjusta, och trodde att den var instängd (för lådan är förstärkt med nät). Men när vi efter kvällsbastun och kvällsdoppet i sjön öppnade locket för att släppa ut den - vi antog att den skulle vakna och flyga ut när det var mörkt - så var den borta. Så tydligen kan den ta sig ut och in på egen hand. 

På söndagen tog vi en lång förmiddagspromenad och träffades sedan för lunch, för att komma ihåg min pappa som skulle ha fyllt år idag. Vi kommer ju nog ihåg honom varje dag, men det är ju trevligt att träffas och minnas ändå. Och så tog vi oss ännu en sväng till Pargas på handbollsmatch. Fullt program på helgen alltså, men det är ju bara trevligt.

Tidigare i veckan gjorde jag för övrigt en ovanligt stilig frusen cheesecake, när jag hade två väninnor på besök. God blev den också. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar