fredag 1 februari 2013

London

Fjortonåringen, hennes kompis och jag tillbringade alltså ett långt veckoslut i London, och det är nu bara en så trevlig stad. Mycket att titta på, massor av nya butiker, intressanta (på sätt eller annat) stadsdelar, trevliga människor som talar så man förstår vad de säger.


Fredag förmiddag tillbringade vi i Notting Hill - vilken trevlig bekantskap. Oerhört vackra gator med pastellfärgade hus, livlig marknad och pärlan bland dem alla: Books for Cooks. En bokhandel med bara kokböcker och ett litet provkök. Vid lunchtid serverar de lunch i bokhandeln - de lagar mat från en kokbok, man får inte välja någonting (bara äta vad som bjuds) och när maten är slut är lunchserveringen slut. Vi satt vid ett trångt bord mellan bokhyllorna och åt rostad pumpasoppa, fiskpaj och kaka. Mycket gott alltsammans till det facila priset av 7 pund. Eftermiddagen tillbringades i city och på musical (Rock of Ages, 80-tal med mycket humor och mycket ljud).


Lördagen gick till shopping. Ursprungspriserna är ungefär på samma nivå som i Finland - men deras rea! Jösses vilka fynd vi gjorde.



På söndagen besökte vi Camden markets och Covent Garden, åt på pub och flög hem, med trötta fötter, tunga väskor och gott humör. På återseende!





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar