söndag 19 juni 2016

Hälsningar från Dorfgastein!

Munchen-flyget på fredag morgon var rejält överbokat, visade det sig när vi checkade in, så Finnair erbjöd oss en generös ersättning om vi gick med på att ta Lufthansaflyget fem timmar senare i stället. Okej, sa vi, när vi nu inte hade några exakta tidtabeller att följa, och kom följdaktligen fram till vårt Zimmerfrei i Dorfgastein först sent på kvällen - men vad gjorde nu det.

 
På lördag förmiddag gav vi oss upp i bergen. Vi åkte linbana upp till Schlossalm på 2000 m höjd och började med att leka en stund på lekplatsen vid stationen.

Sedan promenerade vi upp på den närmaste toppen och såg oss omkring, innan vi gick vidare.

Vi bestämde oss för att gå vandringsleden ner till mittenstationen, en promenad, ständigt neråt, på några timmar. Vi började över trädgränsen och kom så småningom ner bland buskarna, och sedan träden och ängarna (och kossorna och getterna!). På den 2,5 h långa rutten fanns fem almar - restauranger som man bara kan ta sig till till fots - och vi pausade på ett par av dem. Tänk vad trevligt - att de finns och att de har tillräckligt med kunder och att man kan räkna med att pausa på dem om man vill, så man inte behöver bära med sig mat och dryck. Sexåringen hade absolut inga problem att orka med, hon var oftast först och pratade som en kvarn (och kallade sig Fru Guide). 

Vädret var mycket omväxlande - under vår totalt fem timmars promenad kom det två skurar med ösregn och hagel. Unden den ena stod vi under en enorm gran och under den andra under ett parasoll på en alm, så det var ingen fara. Dessutom var det ju bara några plusgrader där vi började och 19 grader nere i dalen.

Mot kvällen kom vi "hem" och åt wienerschnitsel på en restaurang i samma kvarter innan vi stupade i säng. 

I dag lovar de regn hela dagen, så vi tänkte besöka en saltgrotta och ett spa. Blir bra! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar