måndag 20 juni 2016

Isgrotta

I går tog vi bilen och åkte upp i bergen. Sedan gick vi en bit till, åkte linbana (rakt upp!) och gick ytterligare en bit, innan vi kom fram till målet. En 42 km lång grotta, Eisriesenwelt, fylld av is. Man gick längs trappor, på guidade turer, med karbidlampor i handen. Superspännande och vackert, att gå i den mörka, enorma grottan med isformationer överallt. 

Man fick inte fota (för att det skulle försinka turen, inte för att det förstör något), men maken är ju av den upproriska sorten så han tog en bild i alla fall.

Och vår minsting är nog otrolig! Det var 1400 trappsteg, sa guiden, som om man skulle gå upp och ner för trapporna i en 40-våningars skyskrapa, och en annan familj vände om redan efter hundra meter. Men sexåringen traskade på, glad och ivrig, först i ledet direkt efter guiden. 

Efter grottan besökte vi sedan ännu ett slott och klättrade bland annat upp i klockstapeln - så i går motionerade vi nog bort våra wienerschnitzlar. Alla tog till och med efterrätt vid middagen, innan vi stupade i säng.

Och i dag ska vi köra över Grossglockner och byta stad. Bra med en mellandag för våra stackars benmuskler. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar