måndag 26 mars 2018

Krasslig

Sjuklingen har pysslat en trädgård.
För drygt två veckor sedan hade åttaåringen (och alla i hennes kompisgäng) någon form av magsjuka. En vecka senare hade artonåringen samma sjuka, och torsdag-fredag var fjortonåringen hemma med samma smitta.

Under helgen var alla friska, och vi hann med fredagsmys, gäster på lördag och jomppatävlingar hela söndagen (inte helt optimalt med gäster som gick 1.30 på natten, ett barn som skulle vara i en hall i Esbo 8.00 följande morgon, och en förlorad timme under natten på grund av bytet till sommartid - men det får man nu godkänna som pris en trevlig kväll). Till sist åt vi middag på den nya restaurangen Fat Lizzard i Otnäs. Det var mycket, mycket gott, vänlig betjäning och trevlig miljö. Väl värt ett besök, trots att priserna där är litet på dyrare sidan.
Gårdagens förrätt "Graniburgaren". Utsökt.
Och så väckte åttaåringen mig klockan fem i morse, för att "hon mådde lite dåligt". Och visst, hon hade rejäl feber. Första flickan i hennes gäng blev sjuk i torsdags denna andra omgång, så det var väl inte helt oväntat. Maken stannade hemma på förmiddagen och jag kom hem och löste av honom till eftermiddagen - och så får vi se hur vi löser morgondagen. Åttaåringen vill helst inte vara ensam hemma ens en minut, och jag tycker inte man ska tvinga ett oroligt barn till det (kanhända ändrar jag åsikt om det inte går om av sig själv inom tio år). Så än så länge turas vi om med hemmavarandet när hon blir sjuk, och så får hon öva på att vara ensam när vi går med hunden runt kvarteret.  
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar