tisdag 26 juni 2018

Midsommaren 2018

Midsommaren 2018 inleddes ju i rätt utmanade väder i (hela?) Finland. Det stormade och regnade på fredagen, och vi skulle fira midsommar hos goda vänner ute på en ö. Vi åker ju båt helst och nästan enbart i vackert väder, men nöden har ingen lag och vi gav oss i väg. Vår båt är ändå mycket sjöduglig, så vi kom fram tryggt och bra men något blöta.

Midsommaraftonens middag fick vi äta inomhus, men lagom till efterrätten (maränger, grädde och jordgubbar, en svårslagen kombination) klarnade det upp.

Nattkorvarna! Den vackra bilden (tagen av maken) gör en ju nästan tårögd.

Men på lördagen blev det ju så fint, så fint! Varmt och soligt och alldeles underbart. Vi firade midsommar i ett sällskap på 10 vuxna, 7 "barn", tre hundar och en katt, och hade så roligt. Det var skratt, flams och tjatter från början till slut (barnen skämdes säkert över oss). Jag tror ingen hade någon som helst allvarlig diskussion under hela midsommarhelgen. Barnsligt roligt. Dessutom åt vi fantastiskt gott, grillade, badade bastu, solade, simmade i havet, sov bara någon timme per natt, åkte på båtutfärd och andra somriga saker. Så bra.

 Åh, du fotade två Yamaha-motorer bredvid varann, sa maken. Just det!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar