söndag 1 juli 2018

Första semestedagarna - Höga kusten

Fredagen 29.6 var vår sista jobbdag innan semestern, och 30.6 hade vi bokat överfarten till Stockholm. På fredag eftermiddag packade vi alltså ihop allt, förde hunden till hundhotellet och åkte till lande för en kort natt där, innan vi tog morgonbåten från Åbo.

Att åka dagsbåt är ju alltid en rätt avkopplande inledning på en semester (man kan inte göra något annat än att pausa, sova, läsa och äta i elva timmar), men denna gång fortsatte vi med en femtimmars biltur efter att vi hade landstigit i Stockholm - upp till Höga kusten. Sista timmen var rätt tröttsam, men fram kom vi, trötta men välbehållna, på nästa dags sida. Vi hittade vår hyrda stuga, bäddade, åt en smörgås och kastade oss i säng efter en 21-timmarsdag.

När vi vaknade på söndagen strålade solen, och vi packade matsäck och tog oss till Skulebergets nationalpark, några kilometer från vår stuga. Vårt mål var Slåttsdalsskrevan, och vägen dit var mycket omväxlande och trevlig.

Genom granskogar...

...och över berg med härlig utsikt.

Lunchutsikten lämnade inte mycket övrigt att önska. Dessutom var vädret närapå perfekt - sol och varmt, med svalkande vindar när man kom upp på berget, och så gott som inga insekter.

Själva skrevan var också imponerande lång och djup.

När vi hade kommit till vårt mål tyckte vi att allt gick så bra att vi kunde ta en omväg tillbaka - det är ju tråkigt att gå samma väg igen. Sagt och gjort. Väl tillbaka vid bilen visade artonåringens app att vi hade gått 14,5 km - inte illa i så utmanade terräng.

Glada, belåtna, hungriga och trötta i benen åkte vi tillbaka till vår stuga och lagade middag. När man sitter vid utebordet har man utsikt över hästhagen med gårdens två hästar, och bakom dem havet, och bakom havsviken bergen. Så vackert.

Och som avslutning tog vi en promenad genom hästhagen ner till stranden. Somliga tog sig till och med ett dopp i det kalla vattnet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar