onsdag 2 januari 2019

Hej, 2019!

Jaha jaha, var ska man börja? Med julafton, kanske? Och en bild på lite mat...

Jullovet började med fart och fläng. Vi firade julafton hos oss med makens familj, 18 personer totalt. Eftersom vi alla tycker om att laga mat tillbringade vi först ett par dagar i köket, men det är ju hur trevligt som helst när fem familjemedlemmar lagar mat tillsammans. Hunden och minstingen sällskapar mest, men också de hänger i köket, såklart. Själva julafton var väldigt lyckad. Det var harmoniskt och glatt, med massa prat och skratt, och vi satt vid matbordet från klockan fem till klockan halv två. Mycket trevligt.

På juldagen lämnade vi sedan hunden hemma med en snäll kusin och tog båten till Stockholm med mina föräldrar. På båten åt vi gott (igen) och umgicks, och i Stockholm hälsade vi på hos min bror. Och sedan åkte vi tillbaka igen. Också mycket trevligt, och så fint att umgås med båda familjerna under julen. Lyckligt lottade är vi, som på båda hållen har familjer där alla trivs tillsammans.

När vi kom hem från kryssningen var vi ju lite trötta. De tre stora flickorna åkte på scoutläger, och maken, minstingen, hunden och jag tog det riktigt lugnt ett par dagar. Så skönt! Vi bara sov, gjorde små utfärder, läste och såg på filmer, och också den annars så aktiva nioåringen var fullkomligt nöjd med det låga tempot. Sedan började vi varva upp igen, med en pizzamiddag hos kompisar, traditionell familjebowling (som maken traditionellt vann) och en hejdundrande nyårsfest hos makens bror.

Och nu är man tillbaka på jobb igen. Men det känns bra, faktiskt. Man kan ju inte bara semestra hela tiden. Och jullovet var så bra, med både vila och socialiserande. Dessutom bokade vi redan vår sommarsemester på Norwegians nyårsrea - nästa midsommar kommer vi att fira i de italienska alperna. Och redan nästa helg ska vi till London. Roligt att ha resor att se fram emot, fast vardagen också är bra.

Och för övrigt är hunden mycket bättre! Han fick en medicin till, en som förbättrar blodcirkulationen, och redan efter ett dygn var han som en ny hund. Eller ja, som den gamla hunden. Nu skuttar han igen omkring och stjäl mjukisdjur och äter upp dem under matbordet. Bra så! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar