lördag 25 maj 2019

Förberedelser för studentfest

De tre stora flickorna är på ett scoutevenemang (inte helt ovanligt), och maken och jag har fixat inför nästa veckas fest med hjälp av våra assistenter, 9-åringen och taxen.

Vi har tvättat mattor (mycket välbehövligt) vid ett utmärkt självbetjäningsställe nära oss.

Så har vi målat ett par väggar - ett projekt som naturligtvis växte när vi väl kom igång. För målar man en en extremt smutsig och fläckig vägg (den som har varit bakom den minsta barnsängen, och alltså blivit ritad på och limmad på och fått klistermärken på sig) så den blir vit, kommer naturligtvis dess grannvägg (som från början verkade rätt snygg) att se sjabbig ut i jämförelse, och så vidare. Vi var redan en gång och köpa mera färg, få se om det blir fler.

Maken råkade ut för ett högst oväntat haveri, när han oförsiktigt klev bakåt ner från pallen (han hade målat vid taket) och steg i en IKEA-kass full av ciderburkar (som vi köpt inför studentfesten av en kompis som hade bunkrat onödigt mycket för sin vappen-fest). Han ramlade naturligtvis och fick så ont i foten så vi först befarade att den var bruten, men lyckligtvis ser det nu ut att vara bara en stukning. Och några ciderburkar gick sönder och sprutade omkring i rummet. Jaja, kanske det är en helt typisk studentförälder-olycka, som försäkringbolagen får in åtskilliga anmälningar om just vid den här tiden på året. Alkoholilla lienee osuutta tapahtuneeseen (fast inte i drucken form).

Men nog har vi också hunnit äta pizza på restaurang, köpa en vårfestdress åt minstingen och titta på ishockey. Och det får vi göra i morgon igen - hurra!
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar