lördag 27 juni 2020

Sommarens somrigaste dag (hittills)

Vilken dag! Säkert trettio grader varmt, och strålande sol. Vi tillbringade den på favoritsätt och åkte på båtutfärd till en öde ö med fina klippor. Dagens lunch var en höjdare i värmen: grönsaker som skars upp till en sallad på plats, kycklingstrimmor som stekts hemma innan vi for, fetaost och kikärtsröra. Inget fel på utsikten heller.

Sedan åkte vi vidare till en större fjärd, stannade motorn (det blåste knappt alls), drack kaffe i båten, solade och hoppade i och simmade. Bilden är från en tidigare dag, som den observanta läsaren noterar är den inte tagen mitt på en fjärd - men den beskriver stämningen. Idag var dock tre barn också med.

Och så åkte vi hem och åt olika slags fisk och nypotatis till middag på terrassen. Jordgubbar till efterrätt. Om sommaren skulle sammanfattas i en enda dag skulle det vara denna.

Sedan sist har vi också varit i Tenala, där det ser ut såhär då man stiger upp och släpper ut hunden innan morgonmötet klockan 8. 

Valpen testar litet olika grejor, till exempel om han trivs i vattnet...

...och hur det är att jaga. Här har han framgångsrikt nedlagt en hårborste (som han stal inifrån huset), men en dag lyckades han faktiskt fånga och äta upp en musunge (urk).

På midsommaren sov vi förresten för första gången i båten, och det överträffade alla förväntningar! Madrasserna var bekväma, det var gott om plats, och svalt att sova då vattnet kylde ner utrymmet. Vi tog med ett underlakan och våra kuddar och täcken hemifrån. Hur mysigt som helst, och bra sovkomfort.

Och till sist en rapport från den i år mycket framgångsrika (med mina mått mätt) trädgårdsodligen: Vi har en zucchini på G! Och många blommor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar