måndag 1 juni 2020

Sommarlov

Nog är det fina tider nu, hör ni! Skolan slutade för i år - det var skolavslutning på lördag - och på lande blommade äppelträden sitt allra finaste.

Vi åkte ut med två bilar, för minstingen och jag skulle inte tillbaka till stan på söndag. Maken stannade på vägen och köpte en sommarpresent - en skulptur av en grävande hundrumpa. Fast en tax är det inte, av svansens längd att döma.

Vädret var strålande, soligt och mycket varmt, och den livslevande hunden iddes inte gräva så värst.

Men det gjorde jag! Två nya potatisland. Coronavåren har verkligen fått oanade konsekvenser för våra gårdar. Sedan får vi nu se vad det blir av skörden i slutändan - men det är åtminstone trevligt att pyssla med jord, frön och växter. 

Och till sist - när solen började svalna litet - planterade jag ut två av zucchiniplantorna, som vi har drivit upp från frö. De fick sällskap av en planta från växthuset, som tydligen ska ge gula, runda zucchinin. Blir spännande.

Maken åkte hem till sextonåringen, som ska sommarjobba i tre veckor på ett dagsläger för barn. Superfint att landa ett sommarjobb nu, när så många företag inte anställer någon alls, säger den stolta modern. Minstingen och jag stannade på andra landet. Det går lika bra att distansjobba härifrån, och i det här vädret är det härligt att vara på lande. Och så får vi umgås med mommo, dessutom.

För övrigt fick tjugoåringen veta tidigare i veckan att hon har fått studieplats just där hon önskade. Mycket att vara glad för just nu!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar