onsdag 5 augusti 2020

Årets Öde ö


Den här sommaren blev ju litet annorlunda än ursprungligen tänkt, men en tradition kunde vi lyckligtvis genomföra också i år: En vecka på en ö. I år hade vi hyrt en holme utanför Kimito, med två stugor, vilket visade sig vara ett väldigt trevligt koncept. Första halvan av veckan hade vi sällskap av en vänfamilj (och hade alltså då varsin stuga), och under den andra halvan hade vi gott om plats för oss samt pojkvän och mommo. Innan vi åkte ut skulle det ju handlas lite mat.

Att tillbringa en vecka på en hyrd ö innebär automatisk avkoppling och frikoppling. Man känner inte att man borde göra någonting (som på eget lande där det ju alltid finns något som borde göras), utan kan fokusera på att ta det lugnt och njuta. 

Båten behöver bäddas in till kvällen, så sätena inte blir blöta av dagg eller eventuellt regn. Aftonrodnad, vacker natt.

Vissa lade ut och tog upp nät...

...medan andra beundrade aktiviteten från utsiktsberget. En flundra och två braxen blev resultatet (och en alldeles ny upplevelse för tioåringen), och de smakade utsökt som rökta.

Med metspö var fiskelyckan obefintlig (kanske på grund av att tålamodet var ungefär lika obefintligt). Men det är ju ändå härligt att stå på en sten i solen och meta.

En mycket viktig del av semestern för vår familj är maten. Det kan väl inte finnas viktigare uppgifter på lediga dagar än att tillreda och äta god mat?
 
Och njuta av vackra kvällar och kelsjuka hundar.


Efter några vackra dagar blåste det upp och blev så småningom också molnigt och regnigt - så mestadels höll vi oss på holmen. Det blev bara en längre utfärd med båt, den sista hela dagen. Och en tankningsutfärd en stormig kväll, med start under regnbågen (på läsidan av holmen). "Ska vi ringa sjöbevakningen om ni inte är tillbaka klockan nio?", frågade barnen, som stannade i stugan med ett brädspel och chips. "Nåja, prova först med att ringa till mig", sa jag. Men det gick hur bra som helst, vi kom tillbaka utan problem efter en skumpig färd, endast litet blöta.

Och det var den veckan det. Fin var den :)

För övrigt fanns skärgårdens vackraste tall på holmen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar