tisdag 25 augusti 2020

Sensommar

 

Efter en mycket varm vecka blev vädret på veckoslutet mera omväxlande. På lördagen ösregnade det och blåste hårt, så vi roade oss med kaffe på café och bad i simhallen på lande. På söndagen blåste det fortfarande, men det var varmt och soligt, och vi kom ut på båtutfärd. Picknicklunch på en öde ö, vår ständiga favorit. 

På lördagen hann jag gå en sväng i skogen innan det började regna (saldot blev en dryg liter blåbär men ingen svamp - men kanske det kommer nu, när det har regnat?). När jag kom tillbaka till vår gård hittade jag denna överraskning på vårt utebord. Undrar vem som hade tappat sitt byte - kanske en fågel? Vi lämnade den där när vi åkte på café- och simutfärd, och när vi kom tillbaka var den (lyckligtvis) borta. Hoppas någon blev mätt.

Nu blir det igen lång landepaus, vi har program alla veckoslut den närmaste månaden. Och i slutet av nästa vecka ska sextonåringen åka på utbyte till Irland! Ett helt år! Ursprungligen skulle hon fara till Chile, men det gick naturligtvis inte p.g.a. coronasituationen i landet. Men Irland blir nog också jättebra. Nu håller vi tummarna att hon kommer iväg som planerat och att coronan hålls under kontroll både där och här hemma. 

Tänk ändå, nyss var vi sex personer här hemma och strax är vi bara tre. På sätt och vis ledsamt, men på alla andra sätt precis som det ska vara. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar