onsdag 14 oktober 2020

Höstlovsvecka

 

Den här veckan är det höstlovsvecka, åtminstone i våra trakter. Minstingen är ledig torsdag-fredag. Vi har funderat fram och tillbaka, kluvna mellan behovet (eller åtminstone lusten) av avkoppling och omväxling och den eventuellt överdrivna, eventuellt befogade tveksamheten inför att röra sig bland folk. 

Idag bestämde vi oss till sist och bokade en resa till Mariehamn över veckoslutet. Vi tar båten båda vägarna och övernattar på hotell Pommern. Det ska bli skoj! Minstingen och tjugoåringen kommer med, äldstingen (som har exponerats för corona och är i karantän, men förmodligen är utom risk då det snart är två veckor sedan exponeringen) tar hand om hunden.   

Förra veckoslutet ställde vi för övrigt ena landestället i höstskick.

Tjugoåringen fick inleda starkt och hoppa i plurret, när båtens lina hade snott sig runt pålen så vi inte fick den indragen mot land. Då hon fick loss den drog vi upp båten, ställde in alla utemöbler...

...plockade ner trampolinen och ställde in delarna...

...och fällde ett träd och klöv ungefär hälften av veden. Vi trodde att det skulle bli regn och rusk på söndagen, men istället blev det världens finaste höstdag - som en oväntad present. 

Vi hann också ut en sväng i skogen, och det fanns massor och massor av trattkantareller. På en timme fick mommo, tjugoåringen och jag ihop 20 liter. Tjugoåringen plockade också alla gröna tomater från tomatplantorna, för nu ska det väl bli frost. Så nu ska vi se om vi får dem att mogna inomhus.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar