måndag 5 oktober 2020

Höstsysslor

 

Maken rensar lingon och sätter i frysen. Igår rensade jag svamp och satte i frysen. Båda hade vi plockat under helgen på lande, i vackert höstväder. Vi förde också båten till vinterförvar (den nya båten är så tung så vi inte längre kan ta upp den själva) och stängde vattnet ordentligt innan vi åkte, ifall det skulle bli minusgrader innan vi åker ut nästa gång.

Det börjar bli mörkt tidigt på kvällarna, och varje kväll tänker jag att vi måste ta fram cykellyktor och reflexer. Ännu har jag inte kommit så långt som att verkligen göra det.

Det är vanlig vardag med jobb och skola, och vi får kämpa extra mycket med minstingens finska för tillfället. Det är så svårt, när man till vardags rör sig i en helsvensk omgivning. Nu tar vi ett krafttag med läxorna, och så ska vi prova på en ridlektion på finska denna vecka. Blir nog bra, fast vi får anstränga oss litet extra nu. Alla systrar har gått igenom samma skede - så småningom lossnar det.

För övrigt är man ju litet sömnig för tillfället, både när väckarklockan ringer på morgonen och på kvällen i mörkret. Tur att man jobbar hemifrån, så kan man utnyttja en ljus timme mitt på dagen till en hundpromenad och ta igen det på eftermiddagen. Och så kan man ju tända levande ljus igen! Och sticka sockor! Och äta grytor och raclette! Inget fel på hösten. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar