lördag 7 november 2020

Elda ris

Igår, efter jobbet, packade vi snabbt en liten väska och åkte mot stugan som ligger närmare (och har dusch och wc). Det hade igen varit en fullspäckad vecka, men axlarna sjönk snabbt av när vi kom fram till stugan (i mörkret) och gjorde tacos till middag. Mommo kom och åt med oss, och det blev en trevlig och avkopplande kväll.

I morse vaknade vi till en strålande morgon och satte igång att elda sly och brännbart skräp. Sol, ingen vind och blött i naturen. Så länge sedan vi har gjort det - jag tror kanske elvaåringen inte ens minns en brasa av den här storleken utomhus? Sist och slutligen gick det mycket snabbare och enklare än vi hade trott att elda upp den gamla högen med brännbart. Resten av slyet ska föras till återvinningsstationen.   

Maken och minstingen åkte för att köpa grillkorv, och medan de var borta slog vädret om helt. Molnen drog in och det började blåsa. Perfekt tajmad brasa, korvgrillandet gick ju bra fast det var litet moln och blåst. Jag brukar säga att jag äter grillkorv en gång per sommar, och i år blev det visst först i november - men det var faktiskt mycket gott idag.

Efter en caféutflykt fortsatte vi utomhusarbetet och klöv all ved från trädet vi fällde senast. Nu har mörkret fallit igen och vi sitter inne, mätta efter hamburgermiddag, trötta i kroppen och nöjda. Få se om någon ännu orkar elda bastun. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar