måndag 23 november 2020

Resor i hemlandet: Imatra

 

Under veckoslutet gjorde vi en miniresa tillsammans med minstingen och maken. Scandic hade erbjudanden på hotellövernattningar för ett tag sedan, och vi valde ut ett som såg trevligt ut, låg på rimligt avstånd och hade simbassäng - och det blev Imatra. Redan bilresan dit var ju uppiggande, då man fick åka genom ett ljust och vackert vinterlandskap.

Och hotellet - Imatran Valtiohotelli - var ju så vackert! Som ett sagoslott. Vi hade bokat rum i den "nybyggda" delen, där också bastuavdelningen fanns, men när vi kom fram frågade de om vi kanske hellre ville sova i slottet. Vi gick och kollade på det rummet, men beslöt oss ändå för att sova i det moderna, istället för det sneda och vinda och personliga, med heltäckningsmatta, gammalt badrum och litet egendomlig doft. Och det var så bra! Sova i ett modernt rum, men äta och ta en drink i dessa utrymmen:

Dörren från matsalen/festsalen till köket. Så fin!

Stretching i trappuppgången.


Rätt imponerande entré


 och ett obligatoriskt uppstoppat vildsvinshuvud i brasrummet.

Bastuavdelningen var inte speciellt imponerande, men det fanns bastu, pool och bubbelpool, så det dög bra. Dessutom mycket vänlig service - när jag såg att bastuavdelningen öppnade först kl. 17 och beklagade det för minstingen hörde receptionisten det och frågade när vi då skulle önska att det öppnade? Kanske klockan 16, sa jag, och då sa hon ok, jag kan nog knäppa på bastun tills dess. Vi gick alltså och badade 16-tiden och fick vara där alldeles ensamma en timme, och när vi gick upp för att äta middag kl. 18 började det bli alldeles fullt. Så snällt av dem!

Forsen, som gick alldeles invid hotellet, var också fin. Strömmande vatten är nog litet som elden eller havet, man kan titta på det länge, länge.

Kottar som slängdes i tappade man bort direkt. Inte att rekommendera att trilla i forsen, misstänker jag.

Nästa dag tittade vi en stund på tv från sängarna när vi vaknade (det ska man göra på hotell, liksom man ska äta godis i sängen och titta på tv på kvällen). Sedan åt vi hotellfrukost, promenerade litet invid forsen, tittade på de imponerande dammluckorna och började åka hemåt igen vid lunch. Så fin och avkopplande miniresa!  

Hemma hade storasystrarna tagit hand om hunden, och alla parter verkade nöjda och belåtna med sin helg. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar