måndag 2 november 2020

Nya tag!

 

Huhhuh, en sådan vecka den förra blev. Massor att göra på jobbet, med strama deadlines - jag tror jag jobbade varje kväll, förutom dagarna, då - och dessutom en hemtenta i kursen jag gått på, som slukade en stor del av lördagen. Men allt gick bra, så jag var glad efteråt, och kan (hoppas jag) ta det litet lugnare den här veckan.

På veckoslutet firades ju både allhelgona och Halloween, och elvaåringen fick äntligen ha sitt kompiskalas. Hon fyllde ju år redan i augusti, så det var sannerligen på tiden. Tre flickor och tre pojkar var bjudna, och de åt brunch och tittade på film tillsammans. Stora har de blivit, de också.

I går hade vi en riktigt ledig dag, dessutom i stan, där vi minsann inte har varit en helgdag på länge. Vi inledde starkt med att klippa ner vår taggiga häck. Den är hemsk att hantera, med långa, hårda, vassa taggar som gör att kvistarna trasslar ihop sig till taggiga, luftiga, hårda nystan. Vi klippte och sysslade och fick till sist in det mesta i släpvagnen. Det behövs ännu en tur till sopstationen, men redan igår blev gården mycket prydligare. Ännu återstår nog massor av trädgårdsprojekt, när man hinner och orkar.

På eftermiddagen var vi på bio! För första gången på åtminstone ett år. Alla hade ansiktsmask, och det var två tomma platser mellan varje par åskådare, så det var ju nog litet annorlunda - men roligt att gå på bio igen. Vi såg Tove, och fast man kanske skulle ha önskat ett litet mer mångsidigt porträtt av henne (eller längre tid av hennes liv, kanske?) så var den fin, tyckte vi. Utom elvaåringen som tyckte att det pussades för mycket i filmen. Det är mycket pinsamt.

Sedan åt vi sushi, och så skyndade vi oss hem och gick ut på taxpromenad med två andra taxfamiljer. I den coronavardag som nu har blivit normal bjöd gårdagen minsann på massor av stimulans. Vi var helt redo för sängen redan vid niotiden på kvällen.  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar