torsdag 31 december 2020

Julklapp

 

Sjuttonåringens julpaket - som hon skickat nästan en månad tidigare från Irland - kom till sist fram igår. Och titta vad hon skickade: en tavla av taxen, som hon själv har målat! Den är så otroligt fin, verklighetstrogen, detaljerad och stämningsfull, och jag är enormt imponerad. Jag visste inte att hon var så skicklig (de konstnärliga generna har inte kommit från mig, kan man lugnt konstatera).

Vi kom hem från lande igår, och njuter nu av en lugn och långsam morgon. De vilda planerna för idag inbegriper en tur till återvinningsstationen med kartong, glas, metall och plast och ett besök i matbutiken. Kanske också nepalesisk lunch och en långpromenad med hunden. 

Ikväll ska vi på nyårsmiddag till goda vänner, bara vi fyra och elvaåringen, tror jag. Det blir trevligt och känns rimligt i coronatider. Lilla taxen firar ju sitt första nyår med oss - vi hämtade honom på nyårsdagen i fjol, i morgon har han varit hos oss exakt ett år - så vi vet inte hur han reagerar på smällare och raketer. Jakthundar brukar väl inte reagera nämnvärt (vår förra tax brydde sig inte det minsta), men han är ju litet försiktig av sig, så vi får se. Han får följa med oss på middagen, i alla händelser. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar