måndag 4 januari 2021

Dagsljus! Nästan sol!

 

Efter att ha varit några dagar i stan och bland annat köpt mera målfärg och firat nyår (även den nya taxen visade sig vara helt oberörd av smällarna) kom vi tillbaka ut till lande igår kväll. Maken skruvade upp den nya sänglampan, så nu kunde man till och med läsa i vårt nya sovrum innan man somnade. Som bäst målar han fönsterbrädena, och sedan ska rullgardinerna skruvas upp igen (visste ni att det faktiskt inte är fullständigt mörkt, fast det verkar så, så här i molnigt väder, i januari, ute på lande? På natten kan man urskilja träden mot himlen utanför fönstren).

När vi drack morgonkaffe hände något oerhört - vi såg solen! Eller vi såg inte ens solen, men en solstrimma på andra sidan viken, och det räknas. Vet inte när det har hänt sist, men det känns som mycket länge sedan.

Jag har tillbringat i stort sett alla ljusa timmar utomhus idag, och röjt undan sly och små träd som fälldes här i början av hösten. Kommer säkert att vara helt ledbruten i morgon, men det är ju fantastiskt att få hugga i litet utomhus, i dagsljus.

Titta så fint det är nere vid stranden. Varje vasstrå har fått en isboll runt sig precis ovanför vattenytan. Otroligt vackert, och så klirrar det litet svagt när vinden blåser igenom dem.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar