fredag 26 mars 2021

Bakningstips

 

Igår bakade jag ett ljust bröd, som blev rätt gott. Så här, om någon vill prova på samma:

6 dl ljummen mjölk
25 g jäst
2 tsk salt
1 msk socker
1 dl solrosfrön
5 dl havregryn
9 dl vetemjöl

Lös upp jästen i mjölken, blanda i det andra och låt jäsa till dubbel storlek (kanske 90 min). Lägg degen i två bakformar och strö över litet mer solrosfrön. Ställ ugnen på 175 grader och låt bröden jäsa i formarna tills ugnen är varm. Grädda i 45 minuter.

Men det som jag egentligen skulle tipsa om var det här: Om du inte vill smörja formarna, utan istället fodra dem med bakplåtspapper, passar pappret mycket bättre i formen om man blöter det först. Knöla ihop till en boll, håll under rinnande vatten en sekund, krama ur vattnet. Sedan går det lätt att forma pappret enligt formens form, liksom.  

1 kommentar:

  1. Hade Allrig Hört om detta, att man kan Blöta Bakpappret, fören man placcerar det på plåten, så Nytt, Lär man då sig Alltid, ser frammför mig, då de Fällda 3 Björkarna, har Lagats till Väd, all Näver, är låssriven och placcerad i skillda Förråd, från Väden, där de under tak utomhus, likt väden i de andra utomhusförroden under tak, får torka i sina Magiska 2 År, så dessa sedan, kan Användas och Sprider sin Värme i Mången Gång! Lyckatill till 11-Åringen, gällande Resultaten av Corona-Testet!

    SvaraRadera