torsdag 4 mars 2021

På lande igen

 

Veckans tre första dagar tillbringade vi i stan, trots att elvaåringen har distansskola den här veckan. Ovanligt nog behövde både maken och jag fara till jobbet på onsdagen (senaste gång jag var på kontoret var på luciadagen, tror jag), så vi stannade i stan tills dess och passade på att tvätta alla kläder. Men efter arbetsdagen igår körde vi ut till lande igen, och kom fram lagom till denna imponerande solnedgång.

Elvaåringens distansskola går alldeles utmärkt den här gången. Glatt och aktivt deltar hon i lektionerna på nätet och håller själv koll på vilka timmar hon har, var hon ska logga in och vilket material hon behöver. Tydlig utveckling sedan förra våren (som nog i och för sig också gick bra, men med litet större insatser av hjälptrupperna hemma). Idag sa hon dessutom själv att hon tycker det är ganska trevligt. Efter skoldagen stannar de ofta kvar på Meet med klasskompisarna och pratar och skrattar en lång stund, så litet social samvaro får de också, fast den är på nätet.

Vi jobbar ju lika bra här som i stan, och omväxling förnöjer. Idag gick vi en rejäl skogspromenad med hunden mellan mötena. Solen sken och det var så fint.

På eftermiddagen slog vädret om totalt och det blev snöstorm - med solen som skymtade bakom molnen. Har aldrig sett något liknande. Nu viner det i skorstenen, skönt att vara inne i stugvärmen.

På söndagen fällde vi för övrigt en stor gran, som skuggade huset från söder. Platsen vid sydväggen var tomtens varmaste redan förut, så vi får se hur varmt mikroklimat där blir nu. Kanske man kan odla vindruvor eller kiwi vid väggen? Eller åtminstone jordgubbar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar