lördag 27 februari 2021

Vår i luften

 

Vi avbokade spavistelsen - det känns nog som det enda vettiga i det här läget - och är kvar på lande. I dag blev vädret strålande, soligt och varmt, och blankisen på vägen har äntligen (nästan) smält bort. Vi hade litet funderat på att åka på en bilutfärd någonstans, men när vi såg väderprognosen för idag bestämde vi oss istället för en lång promenad - runt sjön! Det är 19 kilometer totalt, men vi fuskade litet och förde ena bilen till byn i förväg, så vi skulle kunna handla och åka de sista fem kilometrarna hem. Men 14 kilometer gick vi i alla fall, i härligt vårväder.

Imponerande isformationer vid ett berg, och största och minsta systern som stiftar närmare bekantskap med dem.

Så skönt att röra på sig, efter att ha suttit mer eller mindre stilla hela veckan på grund av det helt omöjliga isläget på småvägarna. Och nu är man behagligt trött i kroppen och kinderna känns varma efter de första solstrålarna som har nått dem i år.

För övrigt har vi läst, sett på TV-program och filmer och stickat. Mina sockor blev klara i går, och de största systrarna stickar varsitt par vantar, som blir jättefina. Minstingen virkar sköldpaddor.

Och igår var vi på utfärd till Mörby gård, tittade på kossorna och köpte mjöl. Ikväll ska det bli pizza!  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar