lördag 6 mars 2021

Utfärd

Torsdag och fredag tillbringades på stugan från morgon till kväll, med ganska långa arbetsdagar, faktiskt. Men så blev det ju veckoslut! Vi funderade på rimliga, corona-kompatibla sysselsättningar, och bestämde oss sedan, efter en lång skogspromenad med hund och elvaåring, för en utfärd till Mathildedal. Lamorna där verkade inte vara så himla förtjusta i snön, utan trängdes under sitt tak.

Vi åt lunch på bageriet. Vi var så tidiga att det var mycket enkelt att hålla avstånd, endast några andra kunder satt i den stora salen. Vi har varit där några gånger tidigare, och deras bakverk och bröd är verkligen något alldeles extra. Nu beställde vi först "bara" lunch, men ångrade oss sedan och tog också kaffe och kaka efteråt. Maken sa åt ägarinnan, som serverade, att citronmarängpajen var så god att "tuli tippa silmään" (man fick en tår i ögonvrån). Elvaåringen, som inte har finska som sitt starkaste skolämne, undrade senare om den var så god att "silmä tippui" (ögat föll ut). På väg ut köpte vi sedan ännu deras fantastiska rosmarinbröd, som faktiskt är värt sitt pris på åtta euro.

Så körde vi tillbaka till stugan, läste (somliga av oss) och tog en tupplur (andra). Den sista timmen med dagsljus tillbringade vi med vedklyven, och nu är den stora granen förvandlad till ved, som ska få torka ett tag. Sallad med varmrökt lax och rosmarinbrödet till middag och årets första Mignonägg till efterrätt. Inte svårt att gilla läget.

1 kommentar:

  1. Två År, är detdär Optimala, Bra Taget för Väd, att Tårka, så får Ni sedan Se, hur Bra Värme, Granen Sprakande i Äldstaden Ger!

    SvaraRadera