onsdag 21 juni 2023

Danmark

Resan till Lökken tog i stort sett hela dagen - först en bilresa genom Sverige i maklig takt (med många stopp), sedan drygt tre timmar på färjan mellan Göteborg och Fredrikshavn (där sammanstrålade vi med den andra familjen) och sedan ännu 50 minuter till vår hyrstuga, som visade sig vara superfin. Stor, vackert inredd och mycket välutrustad.

Vi lagade mat och åt en sen middag vid 21-tiden. Efter den kom vi, efter viss diskussion, överens om att ännu promenera ner till stranden för att titta på den - och vilken tur att vi gjorde det! En sådan kvällspromenad det blev, enkelt bäst i år (hittills).

Många hade tydligen också kört ner på stranden för att titta på solnedgången, men det känns nog litet riskabelt för vår låg-magade Golf. Man måste köra raskt och bestämt för att inte fastna i den lösa sanden längre upp på stranden.

I morse vaknade maken och jag först, som vanligt, och åkte på en utfärd till Lökken på tu man hand efter frukost. Där fanns en stor matbutik som vi naturligtvis besökte. Mycket var likt utbudet i Finland, men engångsförpackningar för beer pong har jag nog aldrig sett i butikerna hemma.

På väg ut från butikens parkering varnade bilen oss för att däcktrycket hade sjunkit, och visst hade vi fått punktering. Men sist och slutligen blev det ett trevligt äventyr, då maken hittade en verkstad en knapp kilometer bort och bilmekanikern vänligt och effektivt lappade vårt däck med detsamma. Det var en vass sten som var boven, tydligen.

Sedan hämtade vi resten av gänget och åt lunch och promenerade omkring i vackra Lökken. Nu tupplurar en del av sällskapet, och så ska vi väl se om vi ännu ska hitta på något innan middagen, som vi ska grilla på gården. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar