måndag 12 juni 2023

Studentfesten

 

Länge sen senast! Det har varit så mycket program, så det har varit svårt att hinna dokumentera - det har varit fullt upp med att göra och uppleva. Men kanske nu!

19-åringen blev student, och vi hade studentfest hemma hos oss. Vi gillar ju att laga mat, och gjorde också denna gång all mat själva. Allra mest gjorde studenten själv, som lagade mat hela veckan. Hennes kakor - chokladtårta och lime-citronpaj - blev alldeles fantastiska och värda ett extra omnämnande. 

På fredagen var jag också ledig för förberedelser och en syster kom och hjälpte till redan på dagen. Efter skolan och jobbet ryckte också minstingen, maken och störstingen in, och det är ju roligt att jobba tillsammans.

På lördagen började studentdimissionen klockan 10. Så fint och festligt, med 126 studenter (?) som fick sin mössa. 

Efter dimissionen, som tog nästan tre timmar, skyndade vi hemåt för att ta emot gästerna.

Och vilken fest det blev! Över hundra gäster, och de flesta stannade ganska länge. Huset var proppfullt och ljudnivån extrem. Men det är ju alldeles, alldeles härligt att ha huset fullt med människor man tycker om. Och att fira studenten, som har jobbat hårt under delvis ganska utmanade förhållande, och nu är klar för nästa skede i livet. Så glad och trevlig fest.

Vi hade anställt tre tonåringar för att hälla upp skumpa, se till att matfaten hölls fyllda, plocka disk, koka kaffe etc - och det var nog tur, det. Det kändes som om vi ändå inte hann prata ordentligt med alla gäster. Men det kommer andra tillfällen för det. Härligt med en stor, glad, lyckad fest då och då också. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar