måndag 19 juni 2023

På resa

 

Vi har inlett första delen av vår semester och tillbringar midsommarveckan på resa. Fredag-söndag var minstingen (som spelade) och jag (som hängde med) på handbollscup i Stockholm. Det var första handbollsresan för oss båda och var faktiskt en trevlig upplevelse. Flickorna i laget har roligt tillsammans och också föräldrarna hade det väldigt trevligt. Barnen är livliga, pratsamma och glada men inte alls bråkiga, så att hålla reda på dem gick utan minsta nervsammanbrott.

Dagarna på planen är långa, men det finns pauser, och föräldrarna lyckades gå till ett närliggande fik för eftermiddagskaffe varje dag. Fredag-lördag var vädret soligt och extremt varmt, men på söndagen slog det om och började regna - så vi fick uppleva både ett dammigt och ett lerigt fält.

På söndag morgon anslöt sig maken och hundarna till sällskapet. De hade åkt över med nattbåten, första båtresan för hundarna. Det hade varit rätt mycket pip under natten, men ändå gått över förväntan för våra lättskrämda hundar. 

Efter den sista matchen på söndagen, då resten av laget åkte tillbaka mot Finland, fortsatte vi till Västerås. Där sov alla i sällskapet sött - minstingen och jag hade haft mycket program och korta nätter, maken var trött efter jobbveckan och den oroliga natten och hundarna var lyckliga och totalt avslappnade när de fick sova i minstingens säng, i samma rum som oss alla tre.

Idag har vi åkt genom Sverige i sakta mak. Spontana avstickare till mål som verkade intressanta (Skultuna bruk kan för övrigt rekommenderas) gjorde att rutten på tre timmar tog nästan sju. Hur trevligt som helst.

Nu ska vi övernatta på Knistad herrgård, där vi just åt en jättegod middag. Och kvällspromenaden gick inte heller av för hackor. Imorgon mot Danmark och Lökken. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar