söndag 3 december 2023

Flyttdag!

 

Första advent idag. Vi njöt av en lång och lugn frukost, innan barnen vaknade (själva vaknade vi kanske litet onödigt tidigt med tanke på att vi hade kommit hem sent efter en supertrevlig middag hos goda vänner igår). Första adventsljuset, första hyacinterna, snö och många minusgrader ute - man måste nog säga att vintern levererar just precis nu.

Men sedan blev det full fart, för idag skulle nittonåringen flytta till sin studiebostad. Vi hade hyrt en släpvagn och hämtade den klockan tio, och sedan gick allt i förbluffande superfart - halv tolv hade vi lastat allt, kört till nya adressen och burit upp allt till den nya bostaden. Visst fanns det mycket kvar att göra ännu, men det klarar hon nog nästan bäst på egen hand i sin supertrevliga etta.

Då allt gick så snabbt hann vi ännu tömma det sista från hennes rum här hemma och städa det ordentligt, och så flyttade den nöjda fjortonåringen in sin säng och sina grejor i storasysters gamla rum. Så småningom ska vi fortsätta rum-rockaden så vi får två funktionella arbets- och gästrum, men nu börjar orken vara slut för idag. Otroligt hur mycket grejor det gömmer sig i alla skåp.

Tidigare i veckan firade jag min födelsedag, med fantastisk middag tillredd främst av maken, alla barn hemma och superfina, genomtänkta presenter. På bilden läcker hemgjord mysli. Och för övrigt har vi väl mest jobbat...?

Och ÄNTLIGEN har det blivit dags att ta fram jullakanen. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar