torsdag 14 december 2023

Omorganisering hemma

 

Tredje dottern flyttade ju hemifrån för ett par veckor sedan, och det var startskottet till en omorganisering därhemma (som kommer att ta ett tag att genomföra till fullo). Minstingen flyttade till hennes gamla rum, och så tömde vi skåpen i minstingens rum (återigen, vad mycket grejor det finns överallt!). Efter att ha putsat väggar och golv - alla fyra barn har bott där i tur och ordning, och det märktes minsann på mängden klistermärken, tejpbitar och penndrag som dök upp på högst oväntade ställen - började vi fundera på vad vi ville göra med väggarna. 

Tapeten som fanns på en vägg var hel och prydlig, så vi bestämde oss för att behålla den och istället måla de övriga väggarna med en varmare färg än vitt. Den enda varma färgen som fanns i tapeten var det rosa i blommornas mitt, så vi tog fasta på den.

Och det blev ju fint! Sedan skruvade vi isär våningssängen, som stått alldeles för trångt i ett litet rum på övre våningen, och flyttade ner den.

Så långt är vi nu. Nästa steg är att helt tömma det lilla rummet där våningssängen stod, måla det och sätta in en ny, mindre, enkel säng. Och föra bort alla grejor som står i brasrummet, bara barnen har valt ut vad de vill spara. Få se hur långt vi kommer innan jul. Åtminstone till enkelsängen i lilla rummet, för den behövs så alla julgäster får en säng att sova i. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar