måndag 11 december 2023

Hangöhelg

 

På veckoslutet var det dags för min (redan traditionella) födelsedagspresent av maken - en utflykt till Hangö. Jag är inte överdrivet förtjust i sommar-Hangö, det är för uppskruvat och posh för min smak, men vinter-Hangö är fint.

Vi började med en lång promenad vid Kapellhamnen, längs nya stränder för oss. Det var många minusgrader och väldigt vackert i all sin gråhet (obs att detta är färgfoton). När vi var trötta i benen och kalla in i märgen checkade vi in på hotellet och gick genast till spaet. Det finns inget bättre än bastu, ångbastu och varm terapibassäng efter en lång och kylig promenad.

Efter utomhusvistelse, spa och god restaurangmiddag orkar man knappt tillbaka till hotellet och under täcket innan man somnar. På hemvägen blev vi dock litet uppiggade när vi blev skrämda av den här tomten, som dök upp i ögonvrån.  

Nästa dag var vi först vid morgonmålet, efter vår tidiga kväll (fast det är ändå en klar förbättring jämfört med småbarnsåren, när man ofta hade gått omkring på hotellet mellan klockan sex och klockan sju, när frukosten började). Hotellfrukostar är ju bäst. Sedan upprepade vi samma program som dagen innan: Lång promenad (av och an till Fyra vindarnas hus) och sedan ett par timmar på spa. 

Som ni kan förstå var det ett mycket avkopplande veckoslut.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar