fredag 2 augusti 2013

Semestern 2013

Det var årets sommarsemester, det. Och jag är faktiskt mycket nöjd med den, fast den var litet annorlunda än vanligt. Maken jobbade ju mycket, så jag var ensam med flickorna största delen av tiden. Vi kom inte in till stan en enda gång under fyra veckor (tror det är första gången i mitt liv) och hade ytterst litet planerat program. Vi sov mycket, läste mycket, åt mycket, var ute hela dagarna men ganska litet ute med båten (p.g.a. blåsten och frånvaron av kapten), hade kompisar på besök, simmade, plockade bär, slappade i hängmattor och solstolar och hade det allmänt ledigt. Mycket avkopplande.

Resan till Kolmården var en fin avslutning. Viking Line har ett genialiskt koncept för föräldrar som reser ensamma med sina barn (varför inte för andra kombinationer också, för den delen, men när man är enda vuxen är smidiga arrangemang speciellt viktiga). Man åker med nattbåten från Åbo till Stockholm. Där väntar en buss i hamnen och för en till Kolmården. Efter en heldag på Kolmården kör bussen en tillbaka till hamnen, och så tar man nattbåten tillbaka igen. Kolmården var en succé, speciellt linbanan och delfinshowen där vi satt på första raden och blev litet våta uppskattades stort.

Och nu är man tillbaka i stan igen och vänjer sig vid tidtabeller (tror vi hade fem tider totalt att passa på semestern, och ingen på morgonen - en frissatid, en båttid, avhämtning av en kompis och så), väckarklockor, smink och strukna kläder. Men i och för sig också dusch, disk- och tvättmaskin, internet, tv, butiker och annat som man nu inser att man kanske saknat pyttepyttelite. Och så här andra dagen på jobb känns allt helt ok.  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar