måndag 8 september 2014

Lapplandsdag 1

Vi vaknade (ganska) tidigt i stugan, och åt frukost vid brasan. Sedan packade vi en liten matsäck och åkte iväg mot Otsamo-fjållet. Vi parkerade bilen och började vandra. Till toppen var det knappt tre kilometer, och det gick bra för alla, förutom att minstingen blev litet uttråkad. Till sist fick maken bära henne på axlarna just vid den brantaste stigningen, så han fick minsann motion. På toppen fanns en dagsstuga, och vi gjorde upp eld och stekte våra korvar.

Utetuppen på toppen - förankrad med flera vajrar för att den inte ska blåsa iväg! Femåringen, som aldrig lider av prestationsångest i sådana här sammanhang, satte sig och bajsade.

Femåringen och maken gick sedan ner samma väg till bilen igen, resten fortsatte ytterligare tio kilometer till Enare där de plockade upp oss. Precis efter middagen (revbensspjäll som griljerats vid öppna spisen) ringde paret som bor här och bjöd oss på "savukalailta" vid stranden. De rökte små nyupptagna sikar som naturligtvis var vansinnigt goda, så vi åt igen. Sedan blev jag ännu utskickad att ro när mannen vittjade näten (hur många gånger per dag gör de det riktigt?), och efter en kort sväng i en skållhet bastu somnade man nog så fort huvudet träffade dynan i sängen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar